ANKARA'nın Pursaklar İlçe Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün geleneksel 'Kar Geceleri'nde konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Aydın, "Çocuklarımız sanal âlemin esiri olmuşlar. Maneviyattan kopan bir intihar yaşıyoruz" dedi. Yrd.Doç.Dr. Aydın, Müslüman ülkede huzurevinin de olmaması gerektiğini söyledi.
Pursaklar Belediyesi Merkez Dede Torun Evi'nde düzenlenen 5'inci Kar Gecesi'nde dedeler ve torunlar bir araya gelerek kültür alışverişi yapıldı. Kültür ve gelenekten uzak bir şekilde yaşanıldığından yakınan Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Aydın, çocukların internet ve televizyon bağımlısı oluğunu söyledi. Çocukların cinsellik hegemonyası altına girdiğine dikkat çeken Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Aydın, "Çocuklarımız değişik dizilerin ahlaksızlığına kapıldı, cinselliğin hegemonyası altına girdi. Kültürümüze ve geleceğimize uygun yaşamıyoruz. Maneviyattan kopan bir intihar yaşıyoruz. Müslüman ülkede huzurevi olmaz. Dede torun evleri, köy odaları meşveret meclisleri olur. Dedesine, nenesine, babasına, anasına bakmayan bir toplum ile karşı karşıyayız" dedi.
1914'teki bir İngiliz araştırmacının Türkiye hakkındaki raporuna atıf yapan Yrd.Doç.Dr.  Aydın, Türkiye'de çocukların ninni ve masal kültürü ile büyütülmesi, sohbet meclislerine katılarak kültür alışverişinde bulunulmasından duyulan memnuniyeti aktardı. Ancak sözlerine günümüzde bundan uzaklaşıldığını da ekledi. Geleceği kazanmak için Asım'ın neslini yetiştirmek gerektiğini vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Aydın, geçmişe, değerlere sahip çıkmak gerektiğini kaydetti. Gecede davetlilere müzik ziyafeti ile yiyecek-içecek ikram edildi.