DİYARBAKIR'daki Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi'nde görevli öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Faruk Ertaş, Antalya'da 26-29 Ekim tarihinde düzenlenen 29'uncu Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nde, yerli ve yabancı 4 bin bilim adamı arasında, 'En İyi Genç Araştırmacı' ve 'En İyi Bilimsel Makale' dallarında birinci olarak 2 ödül birden aldı.
Antalya'da düzenlenen ve aralarında Avrupa Kardiyoloji Derneği Başkanı Fausto J. Pinto’nun da bulunduğu 4 bin yerli ve yabancı bilim adamının katıldığı 29'uncu Ulusal Kardiyoloji Kongresi, 26-29 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı. Kongreye katılan Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Faruk Ertaş, Avrupa'da basılıp yayınlanan 'Cardiolog Journal' adlı dergide yayınlanan, 'The Atrial Fibrillation in Turkey: Epidemiologice Registry Study' adlı projesiyle en iyi genç araştırmacı ve editörlüğünü Amerikalı Bilim adamı Prof.Dr. Sergio Dubner’in yaptığı ve Avrupa’da basılan 'Cardiolog Journal' adlı dergide yayınlanan, 'The Atrial Fibrillation in Turkey: Epidemiologice Registry' adlı makalesiyle de en iyi bilimsel makale ödülüne layık görüldü.
Uluslararası Kardiyoloji Kongresi'nden 2 ödül ile dönen Yrd.Doç.Dr. Faruk Ertaş, son yıllarda olumlu yönde değişen ülke dinamiklerinin bölgeye yansımasının, aldığı ödüllerde büyük etken olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu ödülü almamdaki en büyük etken, son yıllarda iyi yönde değişen ülke dinamiklerinin bölgemize yansıması ve bir ekip ruhu içerisinde çalışabilmemdir. Bugün çalıştığım merkezin teknolojik bakımdan çok donanımlı olması ve çok değerli bilim adamı arkadaşlarımın olması, çalışmamı daha verimli kılmaktadır. Bu başarıyı sağlamamızda emeği olduğuna inandığım, 50 yıldır halkımıza hizmet eden Türk Kardiyoloji Derneği'nin geçmiş ve şuanki değerli yöneticilerine, ayrıca Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Sait Alan, Prof.Dr. Sıddık Ülgen ve Prof.Dr. Nizamettin Toprak hocalarımızın şahsında tüm öğretim görevlileri ve hastane çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerek geçtiğimiz yıl ve gerekse bu yıl aldığımız ödüllerin, yıllarca bir kısır döngüde kalmış bölgemizdeki kurum ve doktorlarımızı daha iyisini yapmak için özendireceği kanısındayım. Beni en çok mutlu eden olaylardan biri, ülkemizin çok farklı bölgelerinden gelen binlerce kişi arasında aldığımız bu ödüller, yıllarca suni bir şekilde oluşturulmuş bazı ön yargıları yıktığını ve bir kaynaşmaya yol açtığını görmemdir. İkincisi de uluslararası camia açısından düşünüldüğünde, ülke olarak bizim bilim alanında hakkettiğimiz yere gelmemiz için uluslararası boyutu olan büyük çalışmalara imza atmamız gerektiğidir."