YOZGAT’ta 30 üniversite öğrencisi, öğle yemeği ardından rahatsızlanınca, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusu merkezi yemekhanede öğle yemeği yiyen öğrencilerin bir bölümü  kusmaya başlayınca, üniversite kampusune ambulans istendi. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan öğrenciler, yemekte et ve mantar bulunduğunu belirterek, "Yemek yedikten sonra bulantı ve kusma başladı. Durumu görevlilere bildirdik, kampuse gelen ambulansla hastaneye geldik" dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar, bazı öğrencilerde bulantı ve kusma gibi şikayetlerin görüldüğünü anlatırken şöyle dedi:
"Şikayeti bulunan 26 öğrenci ve 4 personel üniversite hastanemizin acil servisine kaldırıldı. Yapılan tetkik ve tedavilerde sadece 5'inde zehirlenme belirtileri bulunduğu diğerlerinin ise psikolojik veya tedbir amaçlı geldiği belirlendi. Öğrenciler ve personelimizin durumları iyi. Endişe edecek bir durum yok. Yemeklerle ilgili numuneler alınarak tahlile gönderildi. Öğrencilerimize geçmiş olsun." 

HG(AY//İD) (FOTOĞRAFLI)