KALKINMA Bakanlığı tarafından uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Hayatımın Rolü; Aydınlık' projesi ile risk altında bulunan çocukların madde bağımlılığı ve suçtan uzaklaşıp, sosyal hayata adaptasyonu amaçlanıyor.
Yozgat’ın SODES kapsamına alınmasıyla birlikte hazırlanan proje ile risk altında bulunan 20 çocuk, çeşitli kurslara ve sosyal faaliyetlere yönlendirilerek, suçtan uzaklaştırılmaları sağlanacak. Proje hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, risk altında bulunduğu saptanan çocukların mesleki eğitim ve beceri kurslarına katılacağını söyledi. Yılmaz, "Kurslara katılan çocuklarımız günlük 10 lira harçlık, servis hizmeti ve bir öğün yemek imkanından faydalanacaklar. Proje kapsamında ayrıca aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik faaliyetler ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. Bu çalışmalarla 12 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Suç ve suçlulara karşı duyarlı toplum bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan tiyatro oyunu ile çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerden biri olan alkol ve madde bağımlılığı konusunda önleyici bilgiler vermeyi hedefliyoruz" dedi.
Yılmaz, "Projeye dahil edilen 20 kişilik grup, suç oranına bakıldığında yetersiz görülebilir, ancak etkileri düşünülürse sayı hiç de az değil. Çünkü canlı bomba da bir kişiden oluşuyor, haraç alan da bir kişi, arkadaşlarını bıçaklayan da. Projenin tamamlanmasıyla risk altındaki gençlerin sayısında azalma, toplumun madde bağımlılığı konusunda bilgilenmesi, risk altındaki gençlerin meslek sahibi olması, aileleri ve kendi yaşantılarında iyileşme beklenmektedir" diye konuştu.