YOZGAT, () - BOZOK Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampus alanını ikiye bölen, Yozgat- Kayseri bağlantılı yolda sıkça trafik kazalarının meydana gelmesi nedeniyle, yolun kampus alanı dışına taşınması istendi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, aynı zamanda Kapadokya ile Hattuşaş turizm bölgelerini birbirine bağlayan Yozgat- Kayseri karayolunun bir bölümünün üniversitenin Erdoğan Akdağ Kampus Alanı ortasından geçtiğini hatırlattı. Yolun bir bölümünde eğitim kurumlarının, diğer bölümünde ise yurt ve diğer sosyal tesislerin bulunduğunu kaydeden Rektör Uçar, önümüzdeki dönemde ise yeni binaların yapılması ile kampus alanındaki insan yoğunluğunun daha da artacağına dikkat çekti. Rektör Uçar, şöyle dedi:
"Yolun kampus alanı dışına taşınabilmesi için Yozgat Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Mevcut durumda daha pratik ve az maliyetle yolun kampus alanı dışına taşınması mümkün iken, yapılaşmanın artması sonrasında sorun daha da ciddi boyutlara ulaşacaktır."
Rektör Tamer Uçar, yolun kampus alanı içerisinden geçen kesiminde son iki ay içerisinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 9 kişinin yaralandığını, daha fazla can ve mal kaybı olmadan yolun kampus alanı dışına taşınmasını beklediklerini yineledi.

FOTOĞRAFLI