Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,() YOZGAT’ta akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi.

Yozgat’ın merkeze bağlı Sarınınören Köyünde, saat 17.00 sıralarında misket büyüklüğünde yağan dolu hububat ve şeker pancarı ekili alanları tahrip etti. Çevrede bulunan köylerde toplam 30 bin dekar ekili alanda hasar oluştu. Osmanpaşa Köyü'nde ise dolu ve şiddetli yağmurun etkisiyle oluşan sel suları ekili alanları bastı. Sebze bahçesi tamamen sel suları altında kalan çiftçiler, çok şiddetli yağmur yağdığını belirterek, “Bahçelerimizin önünden Atatürk yolu geçiyor, Karayolları yolun menfezini kapatınca sel suları burada bir göl oluşturdu. Sel suları yolun üstünden akıp gitti, geriye çamur birikintileri kaldı. Bahçelerde bulunan sulama motoru ve boruları kurtarmaya çalıştık ama canımızı zor kurtardık, sel suları bahçemizin tamamını görürdü. Bahçede domates, biber, patlıcan, fasulye ekiliydi. Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz” diye konuştular.

Dolu yağışı nedeniyle hububat ekili tarlaları zarar gören Sarınınören köyü sakinleri de misket büyüklüğünde yağan dulunun ekili alanlara yüzde yüz oranında zarar verdiğini belirterek, “Çiftçinin ürettiği zaten para etmiyor, bu yıl bir de dolu düştü, hiçbir şey elimize geçmeyecek. Ekinlere biçerdöver girmez. Devletimizden yardım bekliyoruz” dediler.

Sarınınören Köyü Muhtarı Keşmen Ersoy, saat 17.00 sıralarında başlayan dolu yağışının bölgede bulunan 5 köyde yaklaşık 30 bin dekar ekili alana zarar verdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI