YOZGAT, () - YOZGAT'ın Çandır İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2005 yılında başlatılan, maddi durumu iyi olmayan aileleri sağlıklı konutlara kavuşturma projesi diğer ilçelere de örnek oldu. 'Bir tuğla da sen koy' kampanyası kapsamında Çandır, Sorgun, Akdağmadeni ilçelerinden sonra, Çekerek İlçesi'nde de 5 ailenin yıkık dökük evleri  yeniden yaptırılıyor. 
Yozgat'ın Çandır İlçesi'nde 2005 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçedeki fakir ailelerin tespitine yönelik yapılan araştırmada yaşlı, kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan ailelerin bazılarının yıkık, sağlıksız konutlarda oturdukları belirlendi. Bunun üzerine Kaymakamlık 'Bir tuğla da sen koy' kampanyası başlatarak, tespit edilen 7, geçen yıl da 4 ailenin konutları yenilendi. Sorgun ilçesinde de 5 çocuklu bir aile geçen yıl sağlıklı konuta kavuşturulurken, ilçe merkezi ve bağlı köylerinde kullanışsız yapıların onarımı gerçekleştirildi. Akdağmadeni İlçesi'nde ise 2010 yılında başlatılan çalışma ile geçen yıl sonuna kadar 57 konutta iyileştirme yapılıp, bazıları da yenilendi.
ÇEKEREK'TE 5 KONUT
Yozgat'ta ihtiyaç sahibi aileleri sağlıklı konutlara kavuşturma çalışmalarına bu yıl Çekerek Kaymakamlığı da katıldı. Kaymakam Kürşad Atak, ilçe merkezi ve bağlı köylerinde yaptığı incelemeler sırasında , sağlıksız konutlarda ikamet eden 5 aile için yeni konut yapılması önerisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyeti tarafından da uygun bulundu. Vakıf tarafından sağlanan toplam 25 bin lira ödenek ile yapımına başlanılan 80 metrekarelik 5 konutun inşaat çalışmaları devam ediyor. Konutların en kısa zamanda bitirilerek, hak sahibi ailelere teslim edileceği kaydedildi.
HG (AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)