İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları (İSFALT) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğinde Yozgat Belediyesi asfalt tesisi görevlilerine yönelik ‘Karayolu Malzemeleri ve Uygulamaları’ konulu eğitim semineri düzenlendi.
Eğitim semineri, Yozgat Belediyesi tarafından kurulan asfalt tesisinin daha verimli olarak çalışması ve belediye tarafından yapılan asfalt yolların kalitesini artırmak amacıyla düzenlendi. Seminere, Yozgat Belediyesi birim müdürleri ile asfalt tesisi çalışanları katıldı. Belediyenin konferans salonunda düzenlenen seminerde detaylı bilgiler aktaran İSFALT Eğitim Şefi Dr. Mehmet Tahir Deniz, 3 gün devam edecek olan seminerde, asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamalarına dair bilgiler verileceğini söyledi. Deniz, "Asfalt konusunda düzenlenen eğitimlerde amaç, mahalli idarelerin asfalt ve yol yapımı konularındaki iş süreçlerini daha kaliteli hale getirmeleri ve yol-altyapı giderlerinden tasarruf etmelerini sağlamaktır" dedi.
Eğitimin ilk gününde, asfalt yol yapımında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümü konusunda bilgiler verildi. Asfalt konusunda yeni teknolojilerin kullanımı ve sökülen eski asfaltların geri dönüşümü sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

HG (AY/CK) (FOTOĞRAFLI)