KADIŞEHRİ (Yozgat), () - YOZGAT'ın Kadışehri İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından hazırlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilen proje kapsamında kurulan atölyede eğitime alınan 25 kursiyer meslek edinip, ekolojik oyuncak ve eğitim malzemeleri üretimi yapacak.
Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile ilçedeki işsizlerin meslek sahibi olması, ülke genelinde de ihtiyaç duyulan ekolojik oyuncak ve eğitim malzemeleri üretiminin hedeflendi. Kaymakam Ali Doğan, proje tamamlandığında, kurulan atölyede seri üretim yapılacağı gibi, kursa alınan kişilerin edinecekleri mesleği genç nesillere öğretip, kendi atölyelerini de kurabileceklerini kaydetti.
Proje kapsamında ilçede oluşturulan atölyede İş-Kur ile ortaklaşa başlatılan eğitim çalışmasına 19'u kadın 25 kursiyerin başvurduğunu belirten Kaymakam Ali Doğan, kursiyerlerin ilk haftalarda teorik eğitim alacaklarını, daha sonra atölyedeki alet ve makinelerle çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Kursiyerlerin ilk 3 aylık eğitim sonunda oyuncak üretimine geçmesinin hedeflendiğini anlatan Doğan, projenin 6 ay süreli olduğunu hatırlatıp, şu bilgileri verdi:
"Proje kapsamında hayata geçirilecek ekolojik oyuncak imalatıyla ilimiz ve ilçemiz için yeni bir istihdam sahası olmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında İş-Kur imkanlarıyla 25 vatandaşımızı ahşap işçiliği konusunda yaklaşık 6 ay boyunca eğitip, istihdam edeceğiz. Kurulan atölyede ahşap pek çok ürün üretilebilecektir. Ekolojik oyuncak, eğitim materyali, hediyelik eşya, Yozgat'ımıza ait yöresel ürünler, kısacası her tür küçük ahşap ürünü üretebileceğiz. Ürettiğimiz bu ürünlerle hem istihdama, hem ilimiz ve ilçemizin tanıtımına, hem de çocuk sağlığına katkıda bulunacağız. Projenin uzun ömürlü, yani sürdürülebilir olması bizim için çok önemli. Gerekli tüm adımları titizlikle atacağız."
Kaymakam Ali Doğan, projenin başarılı yürütülebilmesi için pazarlama konusunda desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu, bu desteğin sağlanabilmesi için neyi ne kadar üretebilecekleri konusunda özel sektör temsilcileriyle de temasa geçip, fikir aldıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI