YURT genelinde Mayıs ayı itibariyle başlayıp, aralıklarla devam eden yağışların olumsuz etkilediği doğal yaşamda üreme olanağı bulamayan keklik popülasyonunu koruyabilmek amacıyla Yozgat Keklik Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen 10 bin keklik, farklı bölgelerde doğaya bırakılacak.
Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Hasan Tezer, farklı bölgelerde bulunan istasyonlarda bu yıl 61 bin 500'ü keklik, 20 bin sülün olmak üzere 81 bin 500 üretim planlamasının yapıldığını söyledi. Tezer, üretimi yapılan kekliklerin tamamının doğaya bırakılarak, keklik popülasyonunun doğada korunacağını kaydetti. Yozgat'ta bulunan keklik üretim istasyonun da ise bu yıl 10 bin adet keklik üretiminin programlandığını vurgulayan Tezer, bunun yüzde 99 oranında gerçekleştirildiğini ifade etti. Yozgat'ta üretilen 10 bin adet kekliğin tamamının doğaya salınacağını anlatan Hasan Tezer, şu bilgileri verdi:
"Bu kekliklerden 3 bin 500'ü Yozgat ilimizin değişik yerlerinde salınacak. Diğer kalanlar Konya, Sakarya, Karabük, Balıkesir, Kırklareli ve Edirne illerimize tahsisler doğrultusunda gönderilecek. Son yıllarda artan avcılık baskısıyla doğadaki Keklik türleri azaldı. Bunu bir nebze olsun desteklemek mahiyetinde üretilen kekliklerimiz doğaya yerleştiriliyor. Vatandaşlarımızın kekliği uygunsuz yollardan elde etmesini engellemek amacıyla bu yıl 38 liradan keklik satışını da yapıyoruz."


HG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)