YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Çiğdemli Beldesi'nde ilk 'Mantar Festivali' düzenlendi. Festivalde mantar yemeği yarışmasında dereceye giren kadınlara çeyrek altın verildi.
Mantar Festivali, Yozgat İş Kur İl Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ve Çiğdemli Belediye Başkanlığı'nca düzenlendi. Beldede düzenlenen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursundan sonra düzenlen festivalle yetiştirilen mantarlar davetlilere tanıtıldı. Festivale Kaymakam Levent Kılıç, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Emniyet Müdürü İbrahim Üney, kursiyerler ve belde halkı katıldı.
Törende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, daha önce ilk ekimi yapılan çileğin bölgede oldukça fazla rağbet gördüğünü, şimdi ise mantar yetiştiriciliği konusunda kadınların çok istekli olduğunu söyledi. Kılıç, "Biz de Yozgat İş Kur Müdürlüğü, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sorgun Ziraat Odası Başkanlığı ile irtibata geçerek bu kursun kasabamıza açılmasını sağladık. İnşallah çilekten sonra mantarla da kasabamız ön plana çıkar" dedi.
Sorgun Ziraat Odası Mühendisi Erkan Aydın ise Yozgat'ta da kursa 50 kadın kursiyerin katıldığını belirtirken, "Bu kursla kırsal bölgedeki kadınların da mantar yetiştirebileceğini gösterdik" dedi.
Törene katılan 50 kadın kursiyere sertifikaları verildi, ardından en güzel mantar yemeği yarışmasında derece giren Emine Nazlı, Mine Sungur, Melek Turhan ve Hatice Çevik'e birer çeyrek altın verildi. Tören, davetilere yapılan mantar ikramıyla son buldu.