DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hakan Kaya, mesleğinin yanı sıra hakemlik yaparak yeşil sahalarda düdük çalıyor. 8 yıllık polis memuru Kaya, hobi olarak başladığı hakemlikte de emin adımlarla ilerliyor.
Yollarda sürücüleri, yeşil sahada futbolcuları düdüğüyle yöneten evli ve bir çocuk babası 28 yaşındaki Hakan Kaya, hobi olarak Siverek’te görev yaparken başladığı hakemlikte başarılı bir performans sergiliyor. Kaya, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, il hakemi olarak maçlara çıkarken, Denizli’de 1'inci ve 2'nci Amatör Küme maçlarında oynanan karşılaşmaları yönetiyor. Bugüne kadar 80 maçta düdük çalan Kaya, polislik ve hakemliği çok sevdiğini belirtip, “Hakemliğin henüz başındayım. Hedefim örnek aldığım Fırat Aydınus, Taner Gizlenci ve Cüneyt Çakır gibi mesleğimde iyi yerlere gelmek. Şu an yolun başındayım ama ilerleyen yıllarda UEFA standartlarında maç yönetebilecek yeterliliğe ulaşmak için gece gündüz çalışıyorum” dedi.
BULUT’TAN DESTEK
İki yıldan bu yana Denizli’de polis memuru olarak görev yaptığını, hafta sonları da amatör küme maçlarında hakemlik yaptığını kaydeden Kaya, “Denizli'de hafta sonlarında mesai dışında maç görevim oluyor. Emniyet Müdürümüz Zeki Bulut başta olmak üzere birim amirlerimizin de spora desteği sayesinde her iki işimde de sıkıntı çekmiyorum. Trafik polisliği ile hakemlik birbirlerine çok benziyor. Her ikisinde de kontrol sizin elinizde” diye konuştu. ONB(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)