YOZGAT Emniyet Müdürlüğü, tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte, E-88 karayolu güzergahında trafik denetimlerini sıklaştırdı. Otobüslere yolcu olarak binen trafik polisleri, hatalı davranışlarda bulunan otobüs şoförlerini tespit ediyor.
Yolcu taşıyan otobüslerde yapılan sivil polis denetiminin ilkini Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar gerçekleştirdi. Yozgat’tan Ankara’ya giden bir otobüse sivil olarak binen Emniyet Müdürü Akpınar, denetimlerin yolcu güvenliği açısından önemli olduğunu belirterek, "Yaz dönemine girmemiz nedeniyle artan yolcu trafiği ile ilgili olarak, aldığımız trafik denetlemelerinden bir tanesi de şehirlerarası otobüslerde yaptığınız denetlemelerdir. Bu otobüslere her ay düzenli olarak bir veya iki polis memuru biner sivil bir yolcu olarak kendi biletini alır ve normal bir yolcu olarak biner. Bu denetleme esnasında şoförlerin sigara içip içmediği yolcularla olan münasebetleri , hız sınırlarına trafik kuralarına uyup uymadığı gibi konularda denetlemeler yaparlar ve raporlar verirler. Biz bu raporları aylık olarak Genel Müdürlüğümüze sunarız" dedi.
Bu konudaki denetlemelerden birini bizzat kendisinin yaptığını belirten Vali Saim Akpınar, "Şoför arkadaşlarımız gayet güzel kurallara uydu. Yolcu münasebetleri de gayet düzgün kurallara uymayanlara da gerekli cezaları tatbik ediyoruz. Bu tür denetlerimiz bundan sonrada sürecek. Denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımızın güvenli ve seyir halinde olmalarını sağlamak. Kazaları önlemek can ve mal kaybını önlemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Uygulama hakkında memnuniyetlerini ifade eden yolcular ise trafik kazalarının önlenmesi açısından önemli bir tedbir olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI