Murat AYDIN/ OLUR(Erzurum), () - ERZURUM'un Olur İlçesi'nde yaşayan çiftçi Yunus Korkmaz'ın yol kenarındaki bahçesine astığı bayrak ve Atatürk posteri ilgi çekiyor.
Olur'a bağlı bağlı Ormanağzı Köyü'nden evli ve 2 çocuk babası, 3 torun sahibi 63 yaşındaki Yunus Korkmaz, Atatürk ve Türk Bayrağı sevgisini bahçesıne yansıttı. Artvin-Erzurum karayolunun kenarındaki bahçesine Türk Bayrağı asan ve rüzgardan uçmaması için bir sandalyeye Atatürk posteri bağlayan Yunus Korkmaz'a yoldan geçen sürücüler de ilgi gösteriyor. Bir yıldır Atatürk posteri ve bayrağını bahçesinde dalgalandırdığını anlatan Yunus Korkmaz, görenlerin taşıtlarını durdurup kendisiyle sohbet ettiğini ve hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyledi. Korkmaz, "Yol kenarında kendime ait bahçem var. Burada çalışıyorum. Yorulduğum zaman yol kenarında odundan yaptığım ve çevresini Türk Bayrağı ile Atatürk posteriyle süslediğim yatakta dinleniyorum. Atatürk ve bayrak benim tek aşkım. Atatürk'ü her zaman yüreğimde yaşatıyorum" diye konuştu.
Sürücü Murat Aslan ise yoldan geçerken bayrağı ve posteri gördüğünü bu nedenle durduğunu belirterek, "Merakımı gidermek için arabayı durdurdum. Yunus Amca ile tanıştım. Atatürk'ü çok seviyor. Onunla hatıra fotoğrafı çektirdim" dedi.

MA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)