Utku BOLULU, İZMİR () - AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali yıldırım, sanayici Nuri Atik’in yaptırdığı ve adı verilen '“Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni açılış törenine katıldı ve “Okul yaptırın” çağrısında bulundu.
Açılışta konuşan Binalı Yıldırım, eğitime meslek lisesi kazandıran Atik ailesine teşekkür etti. Yıldırım “Taşa, toprağa yapılan yatırımın bir ömrü var. İnsana yapılan yatırım nesilden nesile devam eder. Buradan yetişecek gençlerimiz, Atatürk’ün bize hedef gösterdiği medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde önemli bilgilerle donanmış olacak. Ülkemizin refahı için çalışıp katkı sağlayacaklar” dedi.
Eğitim yatırımları son 10 yılda çok arttığını, Türkiye genelinde 200 binin üzerinde yeni derslik kazandırdıklarını belirten Yıldırım “Hayatını ülkenin kalkınmasına adayan metal işiyle başlamış, dökümcülükte önemli bir noktaya gelmiş olan Nuri Atik bu okulu yaptırdı. Atik, fabrikasındaki ürünlerin yüzde 95’ni ihraç ederek ülke ekonomisine hizmet ediyor. Ben diğer hayırseverlerden de okul yapmaları çağrısı yapıyorum” dedi.
Türkiye’deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten Yıldırım, meslek öğrenen insan sayısının da yetersiz olduğuna dikkat çekti. Yıldırım “Bir yanda iş arayanlar var. Bir yanda ise işi bilen insanları arayanlar var. Çünkü meslek liseleri yeterince yok. İzmir son yıllarda bu alanda ciddi bir mesafe almış. Yüzde 57’lik oranla Türkiye ortalamasının üzerinde. Ama gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 70’leri de aştığı için daha çok meslek okuluna ve ara eleman yetiştirecek okullara ihtiyacımız var” dedi.
FATİH projesini başlattıklarını söyleyen Yıldırım, “Bu eğitim sistemimizde çağı yakalayan bilişim tabanlı bir bilişim projesidir. Bu proje kapsamında 85 bin sınıfımız etkileşimli, akıllı tahta ile donatılmıştır. Geriye kalan 350 bin sınıf ise önümüzdeki iki yıl içerisinde akıllı tahta ile donatılacak. 2015 eğitim-öğretim yılı başında akıllı tahtası olmayan okul kalmayacak. Tablet bilgisayarların 650 binin dağıtımı yapıldı. 10.5 milyon tablet bilgisayar 5. sınıftan 9. sınıfa kadar dağıtılacak. 3 yıl içerisinde bu dağıtım bitecek” dedi.
Okula adını veren Nuri Atik’in oğlu Mehmet Atik ise “Teknoloji üretimi yapan fabrikaların kurulması gerekiyor. Bunun için de eleman yetişmesi gerekiyor. Bu anlamda bu tür okulların önemi çok büyük. Okulumuzda 1400 öğrenci var. 85’i yatılı öğrenci. Bu da bizi sevindiriyor. 97 teknik öğretmenimiz var. Öğrencileri yarına hazırlıyorlar" diye konuştu.

UB(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)