Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER / ADAPAZARI (Sakarya), ()- BAŞBAKAN BRecep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 suikast tehlikesi atlattığını ileri sürdü. Bulut, "Sayın Başbakan çok mütevazı olduğu için söylemiyor. Bu suikastçilerin içinde üniformalı insanlar bile vardı" dedi.

Başbakanlık  Başdanışmanı Yiğit Bulut Sakarya'nın metropol ilçelerinden Erenler'de  düzenlenen 'Yeni Türkiye Yolunda Milli İrade' konulu konferansına katıldı. Bulut, Türkiye gündemiyle ilgili olarak açıklamalar yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar 16 büyük suikast tehlikesi atlattığını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ı iktidardan düşürmek için bir çok oyun oynandığını ileri süren Yiğit Bulut şunları söyledi:

"Onlar diyorlar ki, 'Bu Başbakanı sandıkta yenemiyoruz, nasıl düşüreceğiz? Sandıkta yenemediğimize göre başka bir yöntemi olmalı, ya öldüreceğiz, veyahut iftira atacağız. Yada montaj yapacağız, veyahut başka bir düzenek kuracağız.' İnanın şu ana kadar hepsini deniyorlar. Sayın Başbakan çok mütevazı olduğu için söylemiyor fakat 16 büyük süikast tehlikesi atlattı. Bu suikastçilerin içinde üniformalı insanlar bile vardı. Bunların hepsini atlatarak bugünlere geldi."

ERGENEKON MAHKEMESİNE

Bulut, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararına ilişkin ise "Bir mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti devletine başkaldırdı bugün. Bir mahkeme, başkaldırarak, 'TBMM'nin mahkeme kurma hakkı vardır, mahkemeleri kaldırma hakkı yoktur, dolayısıyla bizim mahkememizi kaldıramaz' diye de açıklama yaptı" dedi. Yiğit Bulut, konuyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Başbakan'ın neyle savaştığı, neyle uğraştığı, nasıl bir paralel yapı olduğu, nasıl bir devlet içinde devlet olduğu ve devleti klonladıkları bugün bir kez daha ortaya çıktı. Yok hükmünde olan mahkeme, TBMM'nin yaptığı düzenlemeyle kaldırılan mahkeme, karar veriyor ve bunu kamuoyuyla paylaşıyor. Bugüne kadar, bu olay yaşanana kadar birçok insanımız, olayın ne kadar vahim olduğunu fark edememişti. Bugün bu olay yaşanınca, bir mahkemenin üç üyesiyle devlete başkaldırdığını görünce eminim herkes neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha idrak etmiştir. Olay çok taze ve şu anda Ankara'da tartışılıyor."

Polisin sıkı güv enlik önlemi aldığı dikketi çeken konferansın ardından Yiğit Bulut, Sakarya'dan ayrıldı.

ZT,AG(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)