Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ANKARA- İstanbul arasında hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) ilgi yoğun oluyor. Bir hafta boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak olan YHT, Eskişehirliler'i de sevindirdi. Eskişehir Gar Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'dan Eskişehir'e 2 saat 20 dakikada gelmesi gereken YHT'lerin yarım saat gecikmeyle geldiğini söyledi.
İstanbul Pendik'ten Ankara'ya hareket eden YHT'ne binen yolcular yaklaşık 3 saatte Eskişehir Garı'na geldi. Garda inen yolcular, YHT seferlerinin başlamasına sevindiklerini söyledi. İstanbul'dan Eskişehir'e gelen ve Eskişehir'den Konya'ya gidecek olan YHT'ye bineceğini söyleyen Nuri Özkan, "Yolculuğumuz gayet güzel bir şekilde geçti. 10.40 trenine bindik. Belirli bir süre yavaş geldi ama yoluna ulaştıktan sonra 250'yi yakaladığını gördük. Eskişehir'den Konya'ya oradan da Karaman'a tatilimize gideceğiz" diye konuştu.

Bazı yolcular da özellikle Bilecik yakınlarında YHT'nin çok yavaşladığını, hızının 35 kilometreye kadar düştüğünü ancak bazı yerlerde ise 250 kilometreden fazla hız yaptığını söyledi. Eskişehir Gar Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'dan Eskişehir'e 2 saat 20 dakika civarında gelmesi gereken YHT'lerin yarım saat gecikmeyle geldiğini belirtti. Bir yetkili, "Bilecik yakınlarında köprü ve tünelin olduğu bölgede trenler hızını düşürüyor. Çünkü bu bölgede geçici olarak bir by-pass hat oluşturulmuştu. Trenler buradan geçerken yavaşlıyor. Buranın yanında Yüksek Hızlı Tren hattının yapım çalışmaları sürüyor. Eskişehir-Ankara arasındaki hatta ise herhangi bir gecikme ve sorun söz konusu değil. Bilecik'teki hattın çalışmaları da tamamlandığında gecikmeler ortadan kalkacak" dedi.   FOTOĞRAFLI