Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ÜNİVERSİTEYE girişin ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) kapsamında Antalya'da da sınav heyecanı yaşandı. Polis araması ile sınav merkezlerine alınan adayların kemerleri bile çıkartıldı. Bazı adaylar duruma tepki gösterdi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde 2 milyonu aşkın adayın katıldığı YGS, saat 10.00'da başladı. Antalya'da saatler öncesinde sınava girecekleri okulların önünde beklemeye başlayan adaylara, aileleri de eşlik etti. Kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra güvenlik aramasının ardından binalara alınan adayların yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirmelerine izin verildi.
KEMERLERİ ÇIKARIP SINAVA GİRDİLER
Sınav salonuna saat, cep telefonu, çakmak gibi malzemeleri getirmeleri yasak olan adayların pantolonlarındaki kemerler de çıkartıldı. Bu duruma bazı adaylar tepki gösterdi. Adaylar, diğer yasak malzemeler gibi kemerlerini de çıkarmalarının ardından sınav salonlarına alındı. 160 dakika sürecek sınavın başlamasına 15 dakika kala okulların bahçesinde görevliler dışında kimsenin kalmasına izin verilmedi. Veliler ise içeride ter döken çocuklarını beklerken dua okudu, el işleriyle uğraştı.

ÖÖ(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)