Mikail PELİT/ MALATYA, () - YÜKSEK Öğretim Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye birincisi Malatya’dan çıktı. YGS-3, YGS-4 ve YGS-5 puanında birinci olan Fen Lisesi öğrencisi Oğuz Türkyılmaz başarısında dershanelerin büyük emeği olduğunu belirterek, dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını söyledi. 
Türkiye YGS birincisi Oğuz Türkyılmaz, YGS-1 puanında ikinci, YGS-2 puanında beşinci, YGS-3 puanında birinci, YGS-4 puanında birinci, YGS-5 puanında birinci ve YGS-6 puanında ikinci oldu. Sonuçların kamuoyuna açıklanmasından sonra gittiği dershanede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğuz Türkyılmaz, sınavda birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Birinci olmasını disiplinli bir çalışmaya bağlayan Türkyılmaz, başından beri iyi bir derece alacağına inandığını söyledi. Bundan sonraki hedefinin ise Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da aynı başarıyı göstermek olduğunu ifade eden Türkyılmaz, hedeflediği bölüme girmek olduğunu dile getirdi. 
Elde ettiği başarısında Malatya Fen Lisesi’ndeki öğretmenleri gittiği dershanedeki hocalarının da etkisinin olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Bu başarıda öğretmenlerimin üzerimde büyük emeği var. Malatya Fen Lisesi beni ilk 100’e sokabilecek kapasitedeydi, ama beni birinci yapan etkenin dershane olduğunu düşünüyorum” dedi.
Dershanelerin kapanmasını da doğru bulmadığını belirten Türkyılmaz şunları söyledi: “Herkesin burada bir emeği var, bu emeğin boşa gitsin istemem. Okulların da tabii ki katkısı çok büyük ama bence birinci yapan dershanedir." 
Hedefinin tıp fakültesi olduğunu belirten Oğuz Türkyılmaz, "Benim ilk hedefim Hacettepe Üniversitesi’nde Tıp Fakültesini okumak. Doktor olmayı çok istiyorum” dedi. sabahları okula gitmeden önce etüt yaptığını ve başarısındaki formülünde düzenli ve disiplinli çalışma olduğunu belirten Türkyılmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti.
  Çocuğunun bu büyük başarısında yanında olan anne emekli öğretmen Türkan Türkyılmaz ise haberi duyduklarında çok mutlu olduklarını söyleyerek oğlunun her zaman düzenli olarak çalıştığını söyledi. Oğlunun başarısında okul, dershane ve kendilerinin katkılarının bulunduğunu kaydeden anne Türkyılmaz, oğlunun ortaokulda okurken de Türkiye derecesi yaptığını belirtti. Oğlunun YGS birincisi olması nedeniyle çok duygulandığını da belirten Türkyılmaz, "Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın. Gönlümüzden geçiyordu ama yinede şüpheleniyorduk, çok duygulandık” dedi.
Baba Bayram Türkyılmaz da oğlu Oğuz Türkyılmaz’ı tebrik ederek mutluluğunu paylaştı.

MP (MP/RT) (FOTOĞRAFLI)