MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, kışı sokakta geçiren kedilere barınacak yer bulmak isteyen yerleşik yabancılar, 6 ayrı noktada kedi evi kurdu.
Fethiye'de yerleşik yaşayan İngilizlerden oluşan Fethiye Animal Aid Grubu tarafından Foça Mahallesi'ndeki kedi evleri, kışı sokakta geçiren kedilere barınacak yer imkânı sağlıyor. 2'nci el eşya satışı ve çeşitli sosyal etkinliklerden elde ettikleri gelirle kedileri veterinerde kısırlaştıran yerleşik yabancılar, hayvanları daha sonra bu evlere yerleştiriyor. Gönüllüler, evlerde barınan kedilere günün belli saatlerinde su ve mama veriyor.
YATAK ODASI BİLE VAR
Tahta masa, çekmece, naylon ve kiremitten yapılan evlerde, kedileri yağmurdan korumak için yatak odası bulunuyor. Evlerin büyüklüğüne göre ortalama 20 kedi barınıyor. İngilizlerin kurduğu evler sayesinde şu anda 150 kedi barınma ortamına kavuştu. Kedi evlerinin ilçe geneline yayılması için çalışmalar sürüyor.
'PROJEYİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ'
Animal Aid Grubu gönüllüsü Pauline Trend, Foça Mahallesi'nde sokak kedileri için 6 kedi evi yaptıklarını ve bu kedilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. 2,5 yıldır sokak hayvanlarına destek olmak için faaliyetler yaptıklarını belirten Trend, "Günlük 20 sokak kedisini topluyoruz. Bunların veteriner tarafından bakımını ve kısırlaştırmasını yaptırıp, kedi evlerimize bırakıyoruz. İlçenin diğer mahallelerinde de bu projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.
Dernek gönüllülerinden Polly Jones ise kedi evlerinden birinden kedisinin sorumlu olduğunu söyledi. Günün belli saatlerinde eve gelerek kedilere yem ve su verdiğini anlatan Jones, hasta olan kedileri bir arada oldukları için kolayca anlayıp veterinere götürdüklerini dile getirdi.