GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde 5 yıldan bu yana yayınlanan Çayırova Gazetesi'ne gelen zabıta ekipleri, 12 Mayıs'a kadar ruhsat alınmadığı takdirde işyerinin kapatılacağına ilişkin tebligatta bulundu. Gazete sahibi Ercan Kurt ise, 30 Mart seçimlerini kazanan Belediye Başkanı AK Partili Şevki Demirci'nin aleyhindeki haberler nedeniyle zabıta ekiplerini gönderdiğini öne sürdü.
Tutanakta, gazeteye ruhsat alması için 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 16.00'ya kadar süre verildiği, süre bitiminde ruhsat alınmazsa mühürleme işlemi yapılacağı belirtildi. Gazete sahibi Ercan Kurt, bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Belediye başkanı aleyhinde haber yaptığımız için ruhsatı bahane ederek gazetemizin yayın hayatını durdurmaya çalışıyor. Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin şahsı ile ilgili sorunumuz yok. Gazete olarak haber yapma ve halkı bilgilendirme hakkımızı kullanıyoruz. Sayın başkan ile ilgili iddiaları 30 Mart seçimleri öncesinde gündeme taşıdık. Bu süreçte bir açıklama yapmadı. Ardından başkanlık koltuğuna da oturduktan sonra hakkındaki sahte ikametgah adresi ve sahte diploma iddialarını gündemde tutmaya ve cevap istemeye devam ettik. Sayın başkan bu iddialara cevap vermek yerine 5 yıldan bu yana yayın hayatını devam ettiren gazetemize korsan gazete muamelesi yaparak zabıta ve kolluk kuvvetleri kanalıyla kapatmaya çalışıyor. Baskı ve yıldırma politikası uyguluyor. Çayırova yasal bir gazetedir. Vergisi ödemektedir. Su ve elektrik abonesidir. Belediyeye çevre temizlik vergisini de ödemektedir. Bunun neresi korsan? Çayırova yeni ilçe olduğu için iskan sorunları yaşanan bir bölgedir. Çayırova'da çok sayıda işyerinin ruhsatı yoktur."
Ercan Kurt, Çayırova gazetesini yayınlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
BAŞKAN NE DİYOR?
Belediye Başkanı Şevki Demirci ise, hiç kimseye "Gidin şurayı kapatın" diye talimat vermediğini anlatırken, "Ben zaten böyle şeylerle uğraşmam. Kim ne yazarsa yazsın. Zabıta o gün sadece gazete için değil, diğer birçok işyeri için de zabıt tutmuş. Ben Pazartesi günü gereken açıklamayı yapacağım" dedi.

MI(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)