BURSA'nın Yenişehir İlçesi Kaymakamı Süleyman Yılmaz, kendisini ziyaret eden Yenişehir Avcılık Atıcılık Spor Kulübü'nün yeni yöneticilerine tavsilerde bulundu. Avcıların sorumluluk sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Kaymakam Yılmaz "Avlanmaya yasak bölgeler üreme ve kuluçka yeridir. Dikkat edilmezse hayvan nesli yok olur" dedi.
Göreve yeni seçilen Yenişehir Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği'nin yönetim kurulu nezaket ziyaretlerine Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz'dan başladı. Yenişehir Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Mehmet Ali Kolay başkanlığındaki heyeti tebrik eden Kaymakam, avcılara, avlanmaya yasak olan bölgelerin takibi ve denetiminin daha dikkatli yapılması gerektiğini ve bu anlamda avcılık kulübüne büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Kaymakam Yılmaz, avlanmaya yasak olan bölgelerin, üreme ve kuluçka yeri olduğunu, bunlara dikkat edilmediği takdirde av hayvanlarında azalmanın olacağını vurguladı.
Yenişehir Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kolay da, Kaymakam Süleyman Yılmaz'ın önerilerinin çok önemli olduğunu ve Kaymakam Yılmaz'ın önerilerini her zaman dikkate alacaklarını ifade ederek, “Ziyarette Yenişehir'de bazı bölgelerde devam eden avlanma yasağının sürmesi ve daha sıkı denetim yapılması konuşuldu. Yaban hayatının korunması gündeme geldi. Kaymakam beyin önerileri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. IA/(FK)(Fotoğraflı)