MANİSA Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 yıldır hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin, 12 kuvöz sayısının 30’a yükseltilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunuldu.
Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce faaliyete geçen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi görevlileri, kuvöz sayısını arttırmak için kolları sıvadı. Hastane Müdürü Muzaffer Balsoy ile Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Hese Coşar, ünite hakkında bilgi verdi. Balsoy, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin 450 bin lira harcanarak hizmete girdiğini dile getirdi. Balsoy, “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz’de 8’i ikinci basamak, 4’ü birinci basamak olmak üzere toplam 12 kuvözümüz bulunmaktadır. Ünitede 1 yenidoğan uzmanı ile 15 hemşire görev yapmaktadır. Ayda ortalama 65 yenidoğan hasta yatış-çıkıp yapmaktadır” diye konuştu.
HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nden sorumlu Dr. Hese Coşar ise ünitenin kapasitesinin yeterli gelmediğinden bazı bebekleri İzmir’e gönderdiklerini dile getirip, “Şu anda tam kapasite hizmet veriyoruz. Bazı hastaları, yerimiz olmadığı için İzmir’e sevk etmek durumunda kalıyoruz. Bunun için 12 kuvözlük kapasiteyi 30’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığı ile gerekli girişimlere başladık. Ancak hayırseverlerimizin de bu konuda desteğine ihtiyacımız var” dedi.