Timur TARLIĞ / İSTANBUL, () Gaziosmanpaşa’da, ilk önce özel bir hastanenin, daha sonra ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde asılı Türk Bayrağı’nı indiren kişi, polis tarafından silahla vurularak etkisiz hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 12:00 sıralarında meydana geldi. 28 yaşındaki Ali O. isimli kişi, ilk önce özel bir hastanenin önüne geldi. Burada direkte asılı bulunan Türk Bayrağı’nı indirdi. Daha sonra hastanenin yaklaşık 50 metre uzağında bulunan Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelen şüpheli, emniyet müdürlüğü önündeki direkte asılı Türk Bayrağı’nı indirdi. Ardından emniyetin yan tarafında bulunan ikinci bayrağı indirmeye çalışan Ali O., polis tarafından engellendi. Bunun üzerine saldırgan polisi bıçakla tehdit etti. Polis ise, Ali O.’yu silahla bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Yaralanan şüpheli, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
BAYRAK VİNÇLE TEKRAR ASILDI
Öte yandan, polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Emniyet Müdürlüğü güvenlik şeridiyle kapatıldı. Ardından emniyetin önünde indirilen Türk Bayrağı vinç yardımıyla tekrar asıldı.
BÖLÜCÜ SLOGANLAR ATMIŞ
Olayın ardından indirilen bayrak direğinin önünde konuyla ilgili açıklama yapan Gaziosmanpaşa Kaymakam Vekili Ali Uslanmaz, “Saat 12.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan bir özel hastanenin bayrak direğinde bölücü sloganlar atan şahıs, Türk bayrağını indiriyor. Daha sonra da İlçe Emniyet Müdürlüğüne geliyor, sloganlara devam ediyor. Görevliler ikaz ediyorlar. Elindeki bıçakla bir bayrağı indiriyor ancak diğerine müdahale edince arkadaşlar, güvenlik görevlileri etkisiz hale getiriyorlar. Kişi yaralı, şu anda hastanede” diye konuştu.
(FOTOĞRAF)