ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, Beşiktaş’ta düzenledikleri yürüyüşle, 17 Aralık operasyonu sonrası ortaya çıktığı ileri sürülen "yolsuzluk ve rüşveti" protesto etti.
Beşiktaş İskele Meydanı’nda, saat 14.00 sıralarında toplanan yaklaşık 150 kişi, "Yolsuzluk düzenine son" yazılı pankart açtı. Ellerinde, "Kutu kutu çalanlara yuh çekmeye" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, buradan Beşiktaş çarşı içine yürüdü. Sık sık, "Yolsuzluk düzenine son", "Bu pisliği ancak devrim temizler", "Kapıları kapatın Tayyip kaçmasın" sloganları attı.
ARBEDEYLE BAŞLADI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
Grup çarşı meydanında bulunan kartal heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın okunduğu sırada grubun arka kısmında bir arbede yaşandı. Neden başladığı anlaşılmayan arbede kavgaya dönüştü. Eylemcilerle kavga eden bir kişinin bıçak kullandığ iddia edildi.
PROTESTOCULAR DÖVDÜ
İsmi öğrenilemeyen bu kişi protestocular tarafından dövüldü. Olaya polis müdahale etti. Dövülen kişiyi eylemcilerin elinden aldı. Bu sırada bir başka kişi elinde döner bıçağıyla ortaya çıktı. Elindeki döner bıçağıyla protestocu gruba yönelmeye çalışan bu kişiye de polis engel oldu, elindeki döner bıçağını aldı. Eylemcilerle kavga eden, kavgada döner bıçağı kullanan dahil 3 kişi gözaltına alındı. Döner bıçağıyla ortaya çıkan kişinin, eylemcilerin dövdüğü kişinin kardeşi olduğu için böyle bir şey yaptığını ileri sürdüğü öğrenildi.