TÜRK Hava Yolları’nın (THY) bu sabah  İstanbul’dan Londra’ya hareket eden uçağı, motoruna kalktıktan 10 dakika sonra kuş girince Atatürk Havalimanı’na geri döndü. THY Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre İstanbul’dan Londra’ya saat 07.55’de kalkması gereken TK-1979 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak yaklaşık bir saatlik bir gecikmeyle 08.48’de Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. İçinde 270 yolcu bulunan THY uçağının motoruna kalkışından 10 dakika sonra kuş girdi ve pilotlar Atatürk Havalimanı’na geri dönmek zorunda kaldı. THY pilotları, Uçuş Kulesine acil olarak geri döneceklerini ve iniş için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Uçuş trafiğinin çok yoğun olduğu bir saatte THY uçağının geri döneceğinin bildirilmesi üzerine DHM yetkilileri, gerekli önlemleri aldılar ve uçak saat 09.19’da Atatürk Havalimanı’na indi.
  YOLCULAR: KUŞLARIN GÖÇ YOLLARI TAHRİP EDİLDİ
THY uçağı indikten sonra doğrudan Uçak Bakım Hangarına götürüldü ve yolcular da otobüslerle terminale taşındı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde önce 301 nolu salona alınan yolcular, daha sonra yeni uçağın kalkacağı 226 numaralı körüğün bulunduğu salona götürüldüler. Salonda bekleyen bazı THY yolcuları, uçağın motoruna kuş girmesinden havayolu şirketinin sorumlu olmadığını belirterek, şunları söylediler:
“Kuşların göç yolları devamlı olarak tahrip ediliyor. Uluslarlarası yollar yapılıyor ve dev gökdelenler dikiliyor. Hayvanlar göç yollarını şaşırdılar. Bu kadar yüksekte o kuşların olmaması lazım. Kuşlar uçağa kalkış anında girmediler. Pilot anons yaptığı zaman uçak yükselmiş ve düz uçuşa geçmişti. Bütün sorumlular bu hayvanların göç yollarını bozanlardır.”
Motoruna kuş giren Boeing 777 tipi uçağın Hindistan’dan kiralanan bir uçak olduğu, yeni giden uçağın ise THY’nin kendi malı olan Boaeing 777 tipi uçak olduğu öğrenildi.
İstanbul Londra uçağı 3,5 saatlik bir gecikmeyle saat 11.30’da Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. FK (MK) (FOTOĞRAF)