Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKıN/İSTANBUL, () Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çekmeköy Devlet Hastanesi temel atma ve 11 sağlık merkezinin toplu açılış törenine katıldı.

AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUZ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu " Temel atmaya da açmaya da yetişmekte zorlanıyoruz. Sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız " dedikten sonra sözlerini "Artık ambulanslarımız her vatandaşımızın hizmetinde, son derece modern ve ileri bir teknolojiyle. Ve vatandaşımızın artık aile hekimlerine ulaşması veya radyolojiye, onkolojiye, tomografi, MR gibi laboratuvar tetkiklerine ulaşmasının önünde herhangi bir engel olmadık ve sağlık alanında sessiz bir devrimi birlikte gerçekleştirdik" dedi.

AMBULANS HELİKOPTERİ KULLANMASI
Konuşmasının ardından tesislerin açılışlarını gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu alandan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, Kütahya'ya giderken ambulans helikopter kullandığıyla ilgili iddialara şu yanıtı verdi:

"Ben sağlık bakanıyım. Kütahya'da tek bir parti toplantısına katılmadım. İl sağlığın üst yönetimi ile vilayette toplantı yaptım. Sivil toplum örgütleriyle de Kütahya'nın sağlık sorunlarını dinledim. Oraya gitmişken herhangi bir parti toplantısına da gidebilirdim. Gitmedim diye de bir ayrıcalık söylemiyorum. Kütahya'da il sağlık müdürümüz, kamu hastaneleri genel sekreterimiz, sağlık yöneticileriyle ve valimizle birlikte valiliğimizde sağlık toplantısı yaptık. Kütahya'nın sağlığını konuştuk. Bir de hemşehri derneğimiz varmış orayı ziyaret ettik. Ama haberin sonunda 'seçim yasakları 20 Mart'ta başlıyor' diyor. Bir taraftan da 'bakan seçim yasaklarını deldi' diyor. Medyanın etiği buysa o etik kurallara dikkat etmeleri lazım."

BAKANA SARILIP TEŞEKKÜR ETTİ
Bir gazetecinin "Tuğçe (Başar) Avusturya'ya gitmişti. Babasından akciğer nakli yapıldı. Ama tedavisi bitmedi. 2 yıl dolduğu için de bundan sonraki masrafları karşılanmıyormuş. Yönetmeliğin değişmesi gerekiyormuş. Bu durum nasıl çözülecek"  sorusu üzerine  Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nde Tekirdağlı kızımızın iki yıldır orada tedavisi yapılıyor. Orada dördüncü organ nakli ameliyatlarını oldu. Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Avusturya'da da bu evladımızın akciğer naklini Türkiye'de ilk olan naklini yaptırdık. Hiçbir vatandaşını bu ülke sahipsiz bırakmaz. Hele hele sorun sağlıksa. Yönetmelik değişecekse yönetmeliği değiştiririz. Ne gerekirse yaparız. Ama hiçbir evladımızı bu ülkede tedavisiyle ilgili ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde yapabiliyorsak ülkemizde yapamıyorsak dünyanın öbür ucundaysa öbür ucuna. Yeter ki, tıp uzmanlarımız bize gerekli raporu versin."

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yardımlarıyla Bakan Müezzinoğlu'na kadar ulaşan Tuğçe'nin babası Tarzan Başar ise Bakana sarılarak uzun uzun teşekkür etti.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)