Onur BAYRAM- Murat ŞAHBAZ/EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), () - NÜFUSU 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesi kapatılan Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'ne bağlı Gömü Beldesi'nde, nüfusun 2 bin 46 olduğunun belirlenmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 1 Haziran'da belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi için 1459 seçmen oy kullanmaya başladı.
Gömü Belde Belediyesi, 5 Aralık 2012'de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Büyükşehir Yasası'nı onaylaması ardından, nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle kapatıldı. Beldenin kapanmasını istemeyen halk, Gökçeyaka Köyü'nün beldeyle birleşmesine karar verdi. 1984'e düştüğü için kapanan Gömü Beldesi'nin nüfusu 7 Aralık 2012'de Gökçeyaka Köyü'nün bağlanmasıyla 2 bin 46'ya yükseldi. Bunun üzerine Gömü Belediyesi, kapatma kararının iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ankara 7'nci İdare Mahkemesi, görülen dava sonunda 9 Ocak 2014'te kararı iptal etti. Mahkeme kararı ardından YSK, 30 Mart yerel seçimlerine giremeyen Gömü Beldesi'nde, 1 Haziran 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler ara seçimleriyle birlikte seçim yapılmasına karar verdi.
KAYMAKAM VEKALET EDİYOR
Kapanma kararıyla birlikte belediye başkanlığı düşen Ak Partili Hakkı Tekin'in yerine Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca'nın vekalet ettiği Gömü'de, 4 parti seçime girdi. Gömü Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den eski belediye başkanı Hakkı Tekin, MHP'den Metin Asıldaş, DSP'den Ahmet Özdül ve Saadet Partisi'nden Fikri Sular yarışıyor. Saat 08.00'den itibaren 1459 seçmen, 6 sandıkta oy kullanmaya başladı. Seçmenler, belediye başkanlığı seçimi, belediye meclis üyeliği seçiminin yanı sıra, Gökçeyaka, Fatih, Dörtyol ve Bağlarbaşı mahalle muhtarlarının seçimi için de oy kullanıyor.
30 MART'TA MUHTARLIK SEÇİMİ İÇİN OY KULLANDILAR
Seçmenler, 30 Mart yerel seçimlerinde köy satatüsünde olan Gömü'de, muhtarlık ve İl Genel Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullandı. 30 Mart seçimlerinde Gömü Köy muhtarı seçilen Metin Asıldaş, İdare Mahkemesi'nin kararıyla muhtarlığı düştüğü için bu kez MHP'den belediye başkan adayı oldu.
Afyonkarahisar merkeze bağlı Çavdarlı Köyü'nde ve Emirdağ İlçesi'ne bağlı Toklucak Köyü'nde de muhtarlık seçimi için seçmenler sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

OB(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)