Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi Dutluca Mahallesi'ne 3.5 yıl önce Yeni Zelanda'dan gelerek yerleşen Abdullah Rabbani yörenin tanıtım elçisi oldu. 17 yıl önce Müslüman olan 53 yaşındaki Rabbani, çocuklara İngilizce ve çevre dersleri verirken bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı konuğu ağırlayarak yöreyi tanıttı.
Abdullah Rabbani, çeşitli illerden okumak için Burhaniye'ye gelen gençlere Dutluca'yı tanıtıyor. Yeni Zelanda'dan gelerek Burhaniye'nin gönüllü elçisi olan Rabbani, son olarak Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Merdan Kıyağ, Yekta Akgün, Selin Yula ve Gökçe Billor'u ağırladı. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Mahallesi'nde kendini kabul ettiren Rabbani, yöreyi çok sevdiğini söyledi. 9 yıl dünyayı gezen Rabbani, Türkiye'ye ve sonunda da Dutluca'ya yerleşmeye karar verdi. Çeşitli illerden gelerek Burhaniye'de okumayı seçen öğrencilerden Merdan Kıyağ, Dutluca'yı tanımalarında Rabbani'nin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyerek yörenin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti.
Burhaniye Dutluca Mahallesi'ne tabiatı nedeniyle yerleşmeye karar verdiğini ifade eden Abdullah Rabbani, huzur ve sakin bir yaşam için Dutluca'yı tercih ettiğini vurguladı. Gençlere yörenin doğal ve tabiat koşullarıyla ilgili bilgi verdiğini bildiren Rabbani, "Bu güzel bölgeyi tanıtmaya çalışıyorum. Çok zevkli oluyor. Çeşit çeşit insanlarla karşılaşıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Hayatımın tamamını burada sürdürmeye karar verdim" dedi.

ST(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)