Saldırının etkilerinin ne boyutta olduğunu kestirmek için uzmanların analiz raporu bekleniyor.

Özellikle finans sektöründe siber saldırıların her geçen gün arttığına dair birçok haber yaptık. Saldırganlar banka kayıtları başta olmak üzere birçok kişisel bilginin peşine düşerek finans kuruluşlarını zor durumda bırakıyor. Bu olaylardan en sonuncusu geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da yaşandı. Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarına göre kritik bilgiler barındıran veri sistemleri üzerinde bir ihlal gerçekleşti.

Ticari ve kişisel kayıtlar tehlike altında

Banka yöneticisi Adrian Orr, derhal tüm sistemi kapattıklarını ve hasar analizine başladıklarını dile getirdi. Saldırının etkilerinin ne boyutta olduğunu kestirmek için uzmanların analiz raporu bekleniyor. “Süreci hızlandırmak adına hem yurtiçi hem de yurtdışından konunun uzmanlarını olay inceleme sürecine dahil ettik. Saldırının sonuçları hakkında konuşmak için erken olsa da bazı ticari ve kişisel kayıtların tehlike altında olduğunu söyleyebilirim.” diyerek açılamada bulundu Orr.

Borsa saldırısı ile bağlantı

Yeni Zelanda aktif olarak CERT isimli (Bilgisayar Acil Müdahale Timi) bir teşkilatı devreye sokmuştu. CERT’e rağmen böyle bir saldırı yaşanması işin arkasında çok uzman siber korsanların olduğuna dair bir işaret olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz yıl dört kez Yeni Zelanda borsasına saldıran korsanlarla bu olayın arkasındaki kişilerin aynı olup olmadığı da bir başka merak konusu.