ANTALYA'da, Türkiye'nin 5'inci yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert, yeni yüzü ile Kurban Bayramı’ndan sonra, bu kez yeni yıla ailesiyle girmek için Bursa'nın İnegöl ilçesine geldi. Doktorların kendine bakması için özel olarak uyardığı Sert, cuma günü Antalya'ya dönecek.
İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e, geçen18 Temmuz günü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan Recep Sert, kurban bayramının ilk günü doktorların verdiği özel izin ile otomobille Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki evine geldi. Evde özel olarak hazırlanan odada kalan Recep Sert daha sonra Antalya'ya geri döndü.
Recep Sert Antalya'dan bu kez, yeni yılı yeni yüzü ile kutlamak için Bursa'nın İnegöl ilçesindeki ailesinin yanına geldi. Dün gece otomobil ile yola çıkan ve sabah saat 08.00'de evine gelen Sert, gazeteciler ile görüşmedi. Oğlunun istirahat ettiğini söyleyen Cafer Sert, "Recep, cuma gününe kadar misafirimiz olacak. Sonra Antalya'ya dönecek. Fotoğraf çektirip çektirmeyeceğine kendisi karar verecek" dedi.