Cevat DANIŞ/MUŞ, () - MUŞ'ta 9 milyon lira harcanarak yaptırılan 74 oda, 168 yatak kapasiteli, konferans salonu bulunan dört yıldızlı otel konforundaki Öğretmenevi'nin açılışı için hazırlık yapılırken, Muş Belediyesi'nin binanın önündeki alana umumi tuvalet yaptırması, tepkilere neden oldu.
30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilen Feyat Asya'nın ilk icraatlarından birinin, İstasyon Caddesi'ndeki 7 katlı Öğretmenevi'nin önüne umumi tuvalet inşaatı başlatılması başta öğretmenler olmak üzere birçok çevre tarafından eleştirildi. Öğretmenevi önüne umumi tuvalet yaptırılmasının Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrollerini oynadığı 'Kibar Feyzo' filmindeki sahneyi ve repliği hatırlattığını söyleyen eğitimciler, "Sayın Başkan, o oraya yapılmaz. Güzelim öğretmen evinin içine edilmez" dedi.
AĞAÇ VE ÇİÇEK YERİNE TUVALET
Türk Eğitim- Sen Muş Şube Başkanı Ümit Çolak da Öğretmenevi'nin önüne tuvalet yapımına tepki göstererek şunları söyledi:
"İlimizin önemli bir ihtiyacı olan Öğretmenevi için yaklaşık 9 milyon liraya yakın para harcandı. Dört yıldızlı otel konforuna sahip bir Öğretmenevi inşa ediyorsunuz fakat bahçesine ağaç ve çiçek yerine, 15–16 bölmeli bir tuvalet yapıyorsunuz. Hem de hiçbir yetkilinin onayını almadan. Böyle bir şey ancak herhalde sadece bizim ülkemizde olur. Milli Eğitim yetkilileri her fırsatta 'İlimizin eğitim- öğretimdeki başarısını artırmak için şunları yaptık, bunları yaptık' dediklerine şahit oluyoruz. Sizlerin eğitimciye dolayısıyla öğretmene verdiğiniz değer işte bu kadar."
Öğretmenevi'nin bahçesine dinlenilebilecek bir kafe ya da lokanta yapmak yerine, tuvaletin yapılması kadar saçma bir şey olamayacağını söyleyen Ümit Çolak, "Çok merak ediyorum acaba Muş Belediye Başkanı, AK Parti’nin dışında bir partiden seçilmiş olsaydı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir tuvalet yapılmasına karşı tavrı ne olurdu? Eminin o zaman eğitim- öğretimin önemi, öğretmene saygı, öğretmene verilen değer, işin prosedür kısmı gibi nutuklar atılırdı" diye konuştu.
Bu arada öğretmenler, Öğretmenevi önüne yaptırılan tuvaletin kaldırılması için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

CD(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)