Mesut MADAN/BURDUR, () - MERKEZE alınan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın yerine atanan Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, Burdur'da 2002-2003 yıllarında vali yardımcılığı görevinde bulundu.
Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre, 12 ilin valisi merkeze alınırken 31 ili kapsayan görev değişikliklerine gidildi. Kararname ile 25 Ağustos 2012 tarihinden bu yana Burdur Valisi olarak görev yapan Nurettin Yılmaz da merkeze alındı.
Vali Yılmaz'ın, kararname yayımlanmadan önce il valiliğinden ayrılma talebiyle Ankara'ya dilekçe verdiği ve önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'nda üst düzey bir göreve getirileceği belirtildi.
YENİ VALİ, ESKİ VALİ YARDIMCISI
Kararname ile Burdur Valiliği'ne atanan Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, 2002-2003 yıllarında Burdur Vali Yardımcısı olarak görev yapmış birisi olarak Burdur için tanıdık bir isim.
Hasan Kürklü, 1966 yılında Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Kürklü, 1990 yılında Kocaeli Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Sırasıyla Çorum Boğazkale, Nevşehir Acıgöl, Bingöl Yayladere kaymakamlıkları ile Kars ve Burdur Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 8 Ekim 2003'te Yumurtalık, 28 Ağustos 2008'de Şereflikoçhisar kaymakamı olan Kürklü, 19 Temmuz 2013 tarihinden bu yana Avcılar Kaymakamı olarak görev yapıyordu. Hasan Kürklü, evli ve bir çocuk babası.

MM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)