ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Kekova bölgesinde hizmet verecek olan Sahil Güvenlik ve Emniyet Timleri (SAGET) 29 sahil güvenlik botu hizmete girdi. TCSG 52 ve kontrol bot 274'e ek olarak 'SAGET 29'un devreye girmesiyle Kekova bölgesinde artık 3 sahil güvenlik botu hizmet verecek.
Yaklaşık 13 metre uzunluğunda, 4 metre eninde ve 14 groston ağırlığında olan SAGET botunun hizmete girmesi nedeniyle Üçağız Köyü'nde tören düzenlendi. Törene Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Topçu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Deniz Albay Fatih Erhan, Eğitim Öğretim Komutanı Kıdemli Albay Şemdihan Yıldırım, Antalya Deniz Komutanı Kıdemli Albay Sedat Yıldırım, Demre Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan'ın yanı sıra diğer yerel ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
Köy meydanında düzenlenen törende botun teslim belgesi Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu tarafından bot komutanı Seyir Kıdemli Çavuş Selim Mendegüme'ye verildi.
TÜRK MÜHENDİS VE İŞÇİSİNİN ALINTERİ
Törende konuşan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, denize dayalı faaliyetlerin yoğunluğuna paralel olarak sahil güvenlik unsurlarının icra ettiği görevlerin öneminin her geçen gün daha da arttığına işaret etti. Erhan, şöyle konuştu:
"Yapımı Türk mühendis ve işçilerinin alınteri ve emeği ile gerçekleştirilen, geçici kabulü yapılarak hizmete giren SAGET 29'un denizlerde can ve mal emniyeti ile huzurun sağlanması konusunda yapacağı katkıya inancım tamdır. Eğitimlerini tamamlayan SAGET 29'un Sahil Güvenlik Komutanlığı'na hayırlı olmasını, üstün hizmetlerde bulunmasını dilerim. Pruvanız net, denizleriniz sakin, bahtınız açık olsun."