Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, () - BALIKESİR Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 12'inci dönem mezunu 779 öğrenci, törenle diplomalarını aldı. Yeni mezun özel harekat polislerinin gösterisi dikkat çekti.
Okulun eğitim alanındaki törene Vali Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Nihat Tabak, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turhan Gürbüz, daire ve şube müdürleriyle genç polislerin aileleri katıldı. Genç polislerin donanımlı ve nitelikli bir eğitim aldığını belirten okul müdürü Nihat Tabak, "Bugün eğitimlerini başarıyla bitiren 779 mezunumuza diplomalarını vererek, onları mesleklerini icra etmek üzere iş hayatına uğurluyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirirken hiçbir şeyi gözden kaçırmamaya çalıştık. Yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim olsun" dedi.
Okul birincisi Yusuf Işık, aldıkları eğitimden sonra güvenlik ihtiyacının ne denli önemli olduğunu anladıklarını söyledi.
Genç mezunlara seslenen Vali Turhan, "Sizler sadece kutsal ve onurlu olan polislik mesleğini seçmediniz. Aynı zamanda canınızı seve seve feda edebilecek mesleği seçtiniz. Üzerinizdeki üniforma kutsal bir üniforma. Bu üniformanın kutsiyetini daima göz önünde bulundurun. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, sıhhat ve başarı diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.
Anne ve babalara da seslenen Vali Turhan, "Her annenin ve babanın hayali, evladını sağlıklı sıhhatli büyüterek onurlu bir meslek sahibi olmasını sağlamaktır. Sizler her türlü zorluğu ve fedakarlığı yaparak evlatlarınızı bu millete ve devlete armağan ettiniz. Sizleri gönülden tebrik ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Yusuf Işık, yaş kütüğüne plaket çaktı. Işık, diplomasını Vali Turhan'ın elinden aldı. Işık'ın ilk görev yerinin Muş olduğu öğrenildi. Törende ilk 10'a giren öğrencilere diplomaları protokol tarafından verilip, çeşitli armağanlar hediye edildi. Mezun öğrencilere diplomalarını, okuldaki öğretim üyeleri verdi. Daha sonra Polis Marşı'nı hep birlikte söyleyen 779 genç polis memuru, ellerini Türk bayrağı üzerine koyarak yemin etti. Yeni mezun özel harekat polislerinin gösterisi dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLI)