İki senedir koronavirüs salgınıyla mücadele eden dünyada, siyasi krizlerden iklimsel değişikliklere kadar birçok sorun baş gösteriyor. Ülkeler arasında artan gerilim ve askeri yatırımların hızla artması ise uzmanları bir hayli tedirgin ediyor.

2034'TE BAŞLAYACAK

Hürriyet'in haberine göre ABD'de yazılan bir kitap ise tehlikenin ne boyutta olduğuna dikkat çekiyor. Ülke basınında yer alan haberlere göre, '2034: A Novel of the Next World War' (2034 Dünya Savaşı senaryosu) isimli kitapta 'küresel yangın' olarak adlandırılan en kötü senaryoya yer veriliyor.

ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın kaleme aldığı kitapta 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle 3'üncü Dünya Savaşı başlıyor.

İNSANSIZ ASKERİ ARAÇLAR KULLANILACAK

Kurgu temelli olan kitap böyle bir savaşın yaşanması durumunda hangi silahların kullanılabileceği hakkında da bilgiler sunuyor. Buna göre, savaş alanına otonom yani insansız askeri araçlar hakim olacak.

HACK SALDIRILARI YAPILACAK

Stavridis ve Ackerman, konvansiyonel savaşın yanı sıra böyle bir çatışmada bir ilk yaşanacağı görüşünde. İkiliye göre, bu ölçekte bir savaşta iki taraf da düşman sistemlerini saf dışı bırakmak için geniş çaplı hack saldırıları düzenleyecek.

BU SAVAŞTAN RUSYA KARLI ÇIKACAK

Politico'dan Maximilian Terhalle'ye göre ise ABD - Çin savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin'in yıllardır beklediği fırsatı tabiri caizse altın tepside sunabilir.

"Bir ABD-Çin savaşı muhtemelen ABD'nin ekonomik ve askeri yeteneklerinin tamamını olmasa da çoğunu emecek ve sonuç olarak Avrupa'da caydırıcılık sağlama konusundaki güvenilirliğini büyük ölçüde baltalayacaktır" diyen Terhalle'ye göre, böyle bir çatışma Putin'e Rusya'nın 1991'de Soğuk Savaş'ın sonundaki yenilgisini telafi etmek için fırsat sağlayacak..

ANCAK  MEKANI DAĞITIRSINIZ SİNSİCE LAKİN MEKANIN SAHİBİ OLAMAZSINIZ GEÇMİŞTEDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE HİÇ BİR SAVAŞI KAZANAMADINIZ 

CONİLER BİZİM İKİ AYAKLI İTLERİMEZE TAKTIĞIMIZ AD KADARSINIZ,TÜRKÜN ASKERİNİ OSMANLININ TORUNUNU BİRKEZDAHA YIKMA ÇABASINA GİRMEYİN NE DEMİŞTİ, SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ;   BAŞARAMAYACAKSINIZ ............. BİZ T.C YİZ İYİMİZLE KÖTÜMÜZLE VARIMIZLA YOĞUMUZLA   BU ÜLKENİN BOZKURTLARI KADAR ASENALARIDA VAR UNUTMA 

BİZ T. C YİZ POLİSİMİZLE ASKERİMİZLE JANDARMAMIZ SİVİLİMİZLE 

MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞAHI , HERŞEYİN BİR ZAMANI VAR 

UNUTMAYIN BAYRAK İNMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.........