Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) sorularının işaret diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının işitme engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların işaret diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.

MTSKS e-sınav uygulama kılavuzunun işaret diline çevrilmesi ile soruların işitme engellilerin anlayacağı ek ve köklere göre yeniden yazılması çalışmaları ise devam ediyor. E-sınavda işitme engeli tanımlanmış adaylara soruların işaret diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi çalışmaları sürüyor.

Yapılan çalışmayla işitme engellilerin, bu yıl içinde açılması planlanan 17 ildeki e-sınav salonlarında, Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınmaları sağlanacak.

Daha önce sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava katılabilen işitme engelli adaylar, böylece kendilerine en yakın ildeki e-sınav salonunda sınava girebilecek.  İşaret diline çevrilen ilk sanal sınav uygulamasının ise bu yıl nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.