MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydan gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirmesi üzerine Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konusunda seferberlik ilan ettiklerini belirtti.
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'ne bağlı Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bulunan maden ocağını ziyaret eden Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, madenlerin yeryüzüne çıkartılırken günümüz teknolojisi kullanarak bir sorun olmadan  ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti. Coşkun, "Milletimizi derinden üzen Soma faciasından ders çıkarıp, en ufak bir olumsuzluk yaşanmaması için Yeni Çeltek bünyesinde seferberlik ilan etmiş durumdayız. Her noktayı gözden geçirip, tüm ihtimallere karşı güvenlik çalışmalarını tespit ediyoruz" dedi.
60 YILLIK MADEN İŞLETMESİNDE DENETİMLER SIKLAŞTI
Osman Coşkun, Türkiye'nin devlete ait 60 yıllık maden işletmesi olan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı işletmelerde periyodik olarak ziyaret ve denetimler yapıldığını belirtti. Coşkun, şöyle konuştu:
"Bize bağlı işletmeleri periyodik olarak ziyaret ediyor, denetimler yapıp, çalışmaları takip ediyoruz. Gördüğümüz bir takım eksiklikler olursa, da onu yönetici, müdür arkadaşlarla paylaşıp gidermeye çalışıyoruz. Talepleri doğrultusunda yapılabilir çalışma varsa, onları hayata geçiriyoruz. Tüm işçilerimizin iş güvenliği ile ilgili gerekli eğitimleri almalarını sağlıyoruz. Bu eğitimlerde yaşanabilecek bir hadisede kimin nerede ne yapacağı önceden belirleniyor. Bunların eğitimlerle tamamlanması amacıyla ziyaretler, birebir görüşmeler yapıyor, incelemelerde bulunuyoruz."
24 SAAT HAZIR KITA GÖREV YAPAN EKİPLER BULUNUYOR
Coşkun, yaklaşık 60 yıllık tarihi bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde de geçmişte maden kazalarının yaşandığını anımsattı. Coşkun, şöyle dedi:
"Artık günümüzde teknolojik olarak alınması gerekli tüm önlemleri alıp, en ufak bir olumsuzluğun yaşanmaması için kapıdaki güvenlik görevlisinden en yukarıdaki yönetim kurulu başkanına kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. İşletme bünyesinde 24 saat hazır kıta görev yapan bir tahliye ekibi bulunuyor. Bu ekip öncelikli kendi işletmesi olmak üzere 50 kilometre mesafede yaşanabilecek olumsuzluğa gerekli müdahalede bulunabilecek eğitim ve donanıma sahip bir ekiptir. Hepimizi derinden üzen Soma'da yaşanan o faciadan ders çıkarıp, en ufak bir olumsuzluk yaşanmaması için Yeni Çeltek bünyesinde seferberlik ilan etmiş durumdayız. Olumsuzluklara karşı her noktayı gözden geçirip, tüm ihtimallere karşı çalışmaları önceden tespit etmeye çalışıyoruz."
İşletmelerde olumsuzluk görüldüğü takdirde sorumluluğun öncelikle üst yönetime, yöneticilere düştüğünün bilinci ile hareket ettiklerini belirten Coşkun, Yeni Çeltek yöneticileri olarak tüm çalışanların işçi sağlığı ve iş güvenliğini tesis etmek için çalıştıklarını belirtti.

HY(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)