GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk resmi il ziyaretini memleketi Samsun’a yaptı. Bakan Kılıç’ı Samsun Havalimanı'nda karşılamak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.
Son kabine revizyonunda Gençlik ve Spor Bakanı olan Akif Çağatay Kılıç, bugün Samsun’a geldi. Tarifeli uçakla gelen Bakan Kılıç’ı, Samsun Havalimanı'nda Vali Hüseyin Aksoy ile bürokratlar ve AK Parti Samsun il teşkilat üyeleri ile vatandaşlar karşıladı. Bakan Kılıç’ın uçaktan inişinin ardından apronda uzun bir karşılama kuyruğu oluştu. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek selamlaştı. Bir grup partili "Sayın Bakanım yolun yolumuzdur. Yolun açık olsun" yazılı afiş açtı. Bakan Kılıç, buradaki karşılamanın ardından VİP salonunun dışında bekleyenlerin yanına gitti, kurban edilmek üzere getirilen koçun kesilmesini istemedi. Kılıç, ardından uzun bir araç konvoyu ile havalimanından ayrıldı.
Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, "Görevi sayın Başbakanımız sağ olsunlar bize uygun gördüler, bir güven gösterdiler ve bu görevi bize tebliğ ettiler. Bu güvene layık olmaya çalışacağız” dedi.
Türkiye'nin spor camiasıyla ilgili üzerinde büyük sorumluluklar olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, "Bunlarla da ilgili inşallah çalışmalarımız olacak. Hep beraber sizlerle devletimizin ve milletimizin geleceğe daha kuvvetli yürümesi, daha üst noktalara gelmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması çabasında gece gündüz demeden bu güne kadar nasıl çalıştıysak aynı şekilde başbakanımızın gösterdiği yolda bizde inşallah bu şekilde çaba harcayacağız ve Allah inşallah mahcup etmesin. Bu gurur, onur Samsun'un. Samsun halkımızın AK Parti'ye göstermiş olduğu teveccüh ve güç Samsun’da iki milletvekili arasında bakanlık devir tesliminin olmasını sağlamıştır. Biz her zaman Suat beyle bir ağabey kardeş ilişkisi içerisinde olduk. Bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü makamlar ve mevkiler geçicidir" dedi.
Hizmet için burada bulunduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Tek amacımız hedefimiz ülkemizin milletimizin daha üst yaşam standardına ulaşması. Daha rahat yaşayabilmesi. Bizim sorumluluğumuzda olan gençlerimizin eğitimlerini daha rahat yapmaları daha huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmaları. Türk sporunun geleceğe emin adımlarla yürümesi ve daha kuvvetlenmesi. Burada rahmetli büyük babam İlyas Kılıç’ın çok büyük hizmetleri var Samsun halkına inşallah bizde kendisine layık olarak ecdadımıza layık olarak bu hizmetleri devam ettireceğiz” diye konuştu.