BALIKESİR ’in Bandırma İlçesi’nde, evli kadınla ilişki yaşadığı iddia edilen Müezzin A.B.'nin, durum ortaya çıkınca kadının yakınları tarafından dövüldüğü ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Bandırma'da oturan ve özel bir şirkette işçi olarak çalışan F.U., ilçedeki bir camide müezzinlik yapan A.B.’den kendisine Kuran öğretmesini istedi. Teklifi kabul eden müezzin, F.U.’nun evinde derslere başladı. Dersler sırasında iddiaya göre müezzin ile F.U’nun eşi Ö.U. arasında yakınlaşma ve ilişki başladı. Bir gün ders sonrasında F.U. çalıştığı kurumda gece vardiyasına giderken, eşini müezzin ile aynı apartmanda oturan amcasına bıraktı. F.U.’nun amcasının oğlu A.U yengesinin cep telefonuyla sürekli mesajlaşmasından şüphelenerek yengesinin tuvalete gitmesi sırasında mesajlarını inceledi.

MÜEZZİNLE YAKALADI

Bir süre sonra Ö.U. Kuran öğrenmek için müezzin A.B.'ye gideceğini söyleyerek izin aldı. Yengesi Ö.U.'nun uzun süre gelmemesinden şüphelenen amcaoğlu A.U. müezzinin evine çıktı. Müezzini yengesi Ö.U ile uygunsuz durumda gören A.U. müezzine saldırdı. Kavgaya mahalle sakinleri de katılınca müezzin hastanelik oldu.

Olay yerine çağrılan ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan müezzin A.B. tedavisinin ardından taburcu olurken, iddiaları doğrulayan Bandırma İlçe Müftülüğü konuyla ilgili olarak soruşturma başlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan müfettiş istedi.

Müezzin A.B. açığa alınırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.