İZMİR İl Başkanlığı arayışını sürdüren AK Parti'de, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eski İzmir Milletvekili, Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Tuğrul Yemişçi ile Genel Merkez'de görüştü. 70 yaşındaki Yemişçi, Soylu'nun "AK Parti İzmir İl başkanı olmak ister misiniz?" sorusuna “İsterim, teşkilata ağabeylik yaparım" dedi.

AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne koyacağı il başkan adaylarını belirlemek için titiz bir çalışma yürütüyor. Cumartesi günü 14 belediye başkan adayı ile görüşen Soylu, bugün il başkanlığı için adaylık formu doldurmayan sürpriz bir isimle görüşme yaptı. Soylu, İzmir Ticaret Borsası eski Başkanı Yemişçi, 2002 seçimlerinde milletvekili olmuş ancak 2007 seçimlerinde aday gösterilmemişti. Yemişçi, 2014 yerel seçimlerinde Narlıdere'den belediye meclis üyesi oldu.

AK Parti'nin İzmir koordinatörleri, il başkanlığı arayışı için kente gelip görüşmeler yaparken 'eski milletvekili' görevi nedeniyle Yemişçi'nin de görüşlerini almıştı. Ancak Yemişçi dün akşam saatlerinde Soylu tarafından telefonla aranarak Genel Merkez'e davet edildi. Yemişçi, 'ya yaptığı açıklama Soylu ile görüşmesini şöyle anlattı:

"Pazar akşamı Soylu tarafından telefonla aranarak Genel Merkez'e çağrıldım. İzmir siyasetini, partinin durumunu, yapılan hataları, doğruları anlattım. Ben kuruluşundan beri partideyim. Bugüne kadar ne görev verilirse yaptım. Milletvekili oldum. Yerel seçimde meclis üyesi olmam istendi onu da kabul ettim. Soylu bana 'il başkanı olmak ister misiniz' diye sordu. Ben de 'görev verilirse elbette olurum. Layıkıyla yaparım. Teşkilata ağabeylik yaparım' dedim. Ancak bana bir görev verilmedi. Bu konuda bir açıklama yapılmadı. Ben de merakla bekliyorum."

FOTOĞRAF