İZMİR, () - AMELİYATSIZ gençleştirme yöntemlerinden 'iple yüz germe' ya da diğer tanımıyla 'yüz asma' uygulaması 30-60 dakika sürüyor, hemen sonuç alınıyor.
İzmir Kent Alsancak Tıp Merkezi Dermatoloji ve Kozmetoloji Uzmanı Dr. Arzu Eraslan, yöntemi hastası emekli öğretmen 55 yaşındaki Beray Görgülü'ye uyguladı. İşlemin nasıl yapıldığını dakika dakika göstererek, anlattı. Ameliyatsız gençleştirme yöntemleri içinde en son ve en popüler olan 'iple yüz germe' ya da 'yüz asma' uygulaması ünlülerden sonra her yaş grubundan kadın ve erkeklerce de benimsendi. Özel iğnelerle çok kısa sürede kırışıklıkları açıp sarkmaları toplayan, sonucu hemen alınan yöntemin 30-60 dakika sürdüğünü belirten Dermatolog Dr. Arzu Eraslan, “Kişi öğle arasında yemek molasında bu işlemi uygulatabilir, sonra da hiçbir şey olmamış gibi işine dönebilir. Çünkü yüzde hiçbir iz, kesi olmuyor, kırışıklıkların giderildiği, gençleşmiş bir yüze sahip oluyor" dedi.
CERRAHİDEN KORKUP, HEMEN SONUCUNU GÖRMEK İSTEYENLER İÇİN
İzmir Kent Alsancak Tıp Merkezi Dermatoloji ve Kozmetoloji Uzmanı Dr. Arzu Eraslan, yöntemi hastası 55 yaşındaki emekli öğretmen Beray Görgülü'ye uygularken, işlemin nasıl yapıldığını dakika dakika göstererek anlattı. Uzm. Dr. Eraslan ameliyata gerek kalmaksızın gençleşme sağlayan yöntemin, lokal anestezi ile muayenehane ortamında gerçekleştirilebildiğini söyledi. Özellikle yüzündeki kırışıklıklardan kurtulmak, daha genç ve zinde görünmek isteyenlerin, cerrahi yöntemlerden uzak duranların tercih ettiği bu yöntemin giderek popülerleştiğini kaydeden Uzm. Dr. Eraslan, “Bu yönteme başvuranlar arasında sadece ünlüler, şov dünyasının yıldızları değil, her kesimden, her meslekten ev kadını, iş kadını, erkekler de var. Yöntemin girişimsel kısmı az ve işlem 30-60 dakika arasında uygulanabiliyor. Hasta hemen sosyal yaşamına dönebiliyor" diye konuştu.
İĞNELER ÇOK İNCE, İÇİNDE ÖZEL İPLER VAR
Uzm. Dr. Eraslan, uygulama sırasında çok ince özel iğnelerin içine yerleştirilmiş PDO iplerini ciltte gevşeme olan yerlere yerleştirdiklerini belirterek, işlemi şöyle anlattı:
"İpler 6-8 ay içinde çözülüyor. İplerin yarattığı kolojen sentezi ise devam ediyor. İplerin farklı çap ve modelleri var. Hastanın ihtiyacına göre belirleniyor. Özellikle yüz konturlarının belirlenmesi, ağız ve dudak kenarındaki çizgilerin azalmasında kullanılıyor. İşlemden hemen sonra etkisi fark ediliyor, 1 ay sonra da boyun altındaki sarkmalar toparlanıyor. Kolojen sentezi sürdüğü için hasta kendini her gün daha iyi hissediyor. İşlemden 3 ay sonra ise en iyi sonuç alınabiliyor. Etkisi 2 yıl sürebiliyor."
Dermatolog Eraslan, özellikle açık renkli cilde sahip olanlarda kırışıklıkların daha çabuk görüldüğünü, hastanın ihtiyacına göre uygulama yaşının da değiştiğini kaydetti.
EN AZ 5 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR
İple yüz germe yönteminin yan etkisinin olmadığını söyleyen Eraslan, işlemin maliyetinin ise hastanın ihtiyacı ve kullanılan iğne sayısına bağlı olarak değiştiğini söyledi. İşlemin en az 5 yaş gençleşme sağladığını savunan Uzm. Dr. Eraslan, maliyetin 2 - 5 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Eraslan, bu yöntemin sadece yüzde değil, koltuk altı, karın gibi vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabildiğini, özellikle zayıflama sonrasında kollardaki sarkmaları da toplayabildiklerini sözlerine ekledi.
Gençleşmek isteyenler sıklıkla başvurduğu botoksun sadece yüzün ilk yarısında uygulandığını, kasların çalışmasını bloke ettiğini ve daha sık aralıklarla uygulandığını anlatan Uzm. Dr. Arzu Eraslan, iple germe yönteminin ise daha derin kırışıklıklara etki ettiğini ve sarkmalara son verdiğini anlattı. Eraslan, “Kişi öğle arasında yemek molasında bu işlemi uygulatabilir, sonra da hiçbir şey olmamış gibi işine dönebilir. Çünkü yüzde hiçbir iz, kesi olmuyor, kırışıklıkların giderildiği, gençleşmiş bir yüze sahip oluyor" dedi.
AYNAYA BAKTI, İNANAMADI
Uzm. Dr. Arzu Eraslan'ın yüzünde yöntemi uyguladığı emekli öğretmen Beray Görgülü de sonuçtan çok memnun kaldığını söyledi. Uygulama öncesi ve sonrasında yüzündeki olumlu değişikliklerin hemen fark edildiğini belirten Görgülü, "Daha önce dolgu ve botoks yaptırmıştım. Şimdi bunu denemeye karar verdim, genç görünmek için yaptırıyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI