Faruk ÇUHADAROĞLU, KAYSERİ, () - KAYSERİ’nin Hacılar İlçesi’nde 80 yaşındaki Mahmut Fırtına, evinin bahçesine kurduğu 40 tonluk kar kuyusundan insanlara yaz sıcağında kar dağıtıyor. Fırtına, bunu dua almak için yaptığını söyledi.
Hacılar İlçesi Yediağaç Mahallesi’nde oturan Mahmut Fırtına, ölen aile fertlerinin hatırasına 'dua edilsin' diye, çevresindekilere yaz sıcağında kovalarla kar dağıtıyor. Bahçesindeki kuyusunda yaklaşık 40 ton kar olduğunu ve her gün ortalama 60 kişinin kar almak için kapısını çaldığını ifade eden Fırtına, “Kuyumuza her sene kar doldurup, vatandaşa hibe ediyorduk. Bu senede kar pek yağmadı. Çocuklarıma dedim ki; 'oğlum, her sene vatandaş geliyor buradan kar götürüyor. Bu sene yağan karı da araba ile getirtelim' ve böylece 2 arkadaşla birlikte Erciyes’ten tam 23 kamyon karı kuyuya taşıdık. Hayır, olarak getirdik. Geçmişlerimizin ruhu için içsinler dedik. Kovaları doldurmak için aşağıya zayıf birini sarkıtıyoruz” dedi.
Yaz sıcağında serinlik ve su olarak içmek için karı alan komşuların yanı sıra uzak mesefilerden gelenler de Mahmut Fırtına’ya teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI