KARS'ta okulların tatile girmesi ile birlikte il genelinde Kuran kursları için 480 sınıf açıldı. İl Müftüsü Mehmet Genç, 11 bin 686 öğrencinin kurslara katıldığını, sınıflarda 439'u memur, 41'i diğer çalışanlar olmak üzere 480 personelin görev aldığını söyledi.
Müftü Genç, açılan Yaz Kuran kurslarına katılımda geçen yıla oranla yüzde 30 artış görüldüğünü, sınıf isimlerine Hz. Muhammed'in kızlarının adlarının verildiğini açıkladı. Kurslardaki sınıfların tamamen dolduğunu hatta bazı çocukların camilerin mahfil katlarında eğitim gördüğünü ifade eden Genç, şöyle devam etti:
"Geçen yıl 9 bin olan öğrenci sayısı bu yıl 11 bin 686'ya yükseldi. Kars genelinde 480 tane yaz Kuran kursu açıldı. Öğrencilerin çoğu alfabeden yani en temelden başlıyor. Bizim için önemli olan bu yaz kurslarında dini bilgiler verebilmek. Çocuklara neye, niçin inandıklarını öğretmek, iyi bir insan olmalarını sağlamak ve onun yanında da Kuran okuyabilecekleri kadar eğitim vermeye çalışıyoruz. Dersler saat 09.00'da başlayıp 12.00'de bitiyor.

FOTOĞRAFLI