Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - BATI Akdeniz'de tatilini geçirenler, bunaltıcı sıcak havalarda nefes alabilmek için Antalya- Muğla sınırındaki serin hava deposu Saklıkent'e geliyor.
Beydağları'nın derinliklerine gizlenmiş, buz gibi suyu ve serin havasıyla saklı cennet niteliğindeki Saklıkent, yazları sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Beydağları'nın Muğla'da bitiş noktasında başlayan kanyon, 17 kilometre uzunluğunda. Kanyondaki derenin sıcaklığı ise 7-8 derece. Bir ucu Antalya'da diğer ucu Muğla'da olan Saklıkent'e ciplerle gelen gruplar, rehberler eşliğinde kanyonda yürüyüş yapıyor. Bölgede, kanyon yürüyüşünün yanı sıra buz gibi suda rafting yapma ya da kanyonun Antalya yönündeki ağaç evlerde konaklama gibi tercihler de sunuluyor.
Girişten sonra kayalara tutturulmuş dar merdivenden yaklaşık 100 metre yürüyen ziyaretçileri, kayalardan fışkıran buz gibi su karşılıyor. El ele tutuşarak karşıya geçen ziyaretçilerin bir kısmı, suyun içinde eğlenme fırsatını kaçırmıyor.
ZORLU YÜRÜYÜŞ
Kanyonda yürüyüş oldukça yorucu. Bazen göğse kadar çıkan suya dalarak, bazen de dar yerlerden tırmanarak geçmek gerekiyor. Susayanlar kayalardan akan suyu içiyor, macera arayanlar çamur banyosu yapıyor. Kanyonda yaklaşık 7 kilometre yürünebiliyor, ancak bu mesafeyi tamamlayabilen çok az. Dönüşte de aynı yol kullanılıyor. Zorlu yolculuğun yorgunluğu, altından su akan küçük çardaklarda yenilen yemekle atılıyor.
'MÜTHİŞ DERİNLİK, BÜYÜLEYİCİ MANZARA'
Ziyaretçilerden Alman Herbert Stumfer, Saklıkent macerasını "Burası çok etkileyici, doğa harikası bir yer. Müthiş bir derinlik, büyüleyici akan bir su. Burada sıcak hissedilmiyor. Suyun serinliği ve soğukluğu sıcağı yok ediyor" sözleriyle özetledi. Avusturyalı Maria Müller de "Burası çok hoşuma gitti. Güneşin yakıcı etkisini hissetmiyor insan. Gece ve gündüz bir arada gibi. Güneş görmüyorsunuz kanyonda. Bu nedenle binlerce insan var burada. Birçoğunun ilk kez geldiği büyüleyici bir manzara" dedi.
Yerli ziyaretçilerden Sezgin Tepe ise kanyon hakkında şunları söyledi:
"Burası saklı bir cennet. Kanyonun ortasında serin, doğasıyla, güzelliğiyle tertemiz, mükemmel bir yer. Denizin, sahilin sıcağından bunalanların gelip serinleyebileceği, sahile çok yakın, çok güzel bir mekan. Özel bir mekan."
Bir diğer ziyaretçi Hatice Köroğlu, "Ağustos sıcağından bunalanların gerçekten serinleyebileceği çok güzel, doğa harikası, serin bir yer Saklıkent" dedi.
Saklıkent'te işletme sahibi olan Mutlu Ulutaş, buraya gelenlere rafting, ağaç evlerde konaklama, kanyonda yürüyüş önerilerinde bulunarak, Saklıkent'in yayla havasına sahip alternatif bir tatil merkezi olduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI