VAN, () - VAN'ın Çatak İlçesi'nin Narlı Köyü'ne 15 kilometre uzaklıktaki Körüklü Yaylası'nda sancıları tutan 7 aylık hamile 41 yaşındaki Nedime Aşka'nın yardımına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişti. 4 saat yürüyen ekip, Aşka'yı sedye üzerinde ambulansa taşıdı. Aşka, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.
Çatak ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı Köyü'nde yaşayan ve bir süre önce ailesi ile birlikte Körüklü Yaylası'na çıkan 6 çocuk annesi ve 7 aylık hamile olan Nedime Aşka'nın aniden sancıları tuttu. Bunun üzerine yakınları 112 Acil Servis ekiplerine haber verererek yardım istedi. Ambulansla yola çıkan sağlık ekipleri, yol olmayınca köy yakınlarında beklerken, 8 kişilik UMKE ekibi ise yürüyerek yaylaya gitmek üzere yola çıktı.
UMKE ekibi, köylüler tarafından taşınan Aşka'yı yayla yakınlarında karşıladı. Aşka'nın ilk müdahalesi de burada yapıldı. Ardından da sediye bırakılarak ambulansın olduğu bölgeye getirildi. Aşka, daha sonra da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. 7'nci çocuğuna hamile olan eşinin tedavisinin sürdüğünü belirten Tacdin Aşka, yardımlarına koşan ekibe teşekkür etti. Aşka, "Allah devletimizden razı olsun. Helikopterin bile inemeyeceği yere sağlıkçılar yürüyerek 15 kilometre yol geldi. Yol olmadığı için hastamıza ilk müdahale burada yapıldı. 112 ambulansının bulunduğu yere kadar taşıdılar ve hastaneye ulaştırdılar" dedi.

OA(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)