Bedir ALTUNOK/KARS, () - ARDAHAN'ın Göle İlçesi'ne bağlı Balçeşme Köyü yaylasında bu yıl 5'incisi düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Balçeşme Şehit Er Cevdet Çelenk Ortaokulu’nun organize ettiği, İstanbul’da yaşayan Balçeşmeliler Köy Muhtarlığı'nın da destek verdiği yayla şenliğinde çocuklara 1000 uçurtma dağıtıldı. Davul-zurnalı programda çocuklar uçurtma uçurttu. Bölgede önlem olan askerlerde uçurtma uçurarak köylülerin sevinçlerine ortak oldu. Yayla şenliğinde halaylar çekildi, şiirler okunda ve dans gösterileri sunuldu.
Göle Kaymakamı Fatih Özdemir bu şenlikle Türkiye’ye güzel mesajların verildiğine dikkat çekerken kendisi de uçurma uçurttu. Kaymakam Özdemir, bu yayladan aslında tüm Türkiye’ye mesaj verildiğini anlatırken şöyle dedi:
"Belki de en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde verdiğimiz mesaj; yayla, dağlarımızda ne çocuklarımız ne analarımız korksun. Yaylalarımızda çocuk, gençlerimiz özgürce uçurtmalarını uçursun. Analarımız, bacılarımız kardeşlik türküsü, barış türküsü, dostluk türküsü söylesin."

FOTOĞRAFLI