DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde, avcılar tarafından bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği getirilen yavru ceylan, koruma altına alındı. Annesi olmadığı için yavru ceylanı veterinerler kendi elleriyle besledi. Gelişimini tamamlayan ceylan, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Çivril İlçesi yakınlarındaki Akdağ'a çıkan avcılar, dağda yavru ceylan buldu. Yalnız gezdiği ve annesinin olmadığı belirlenen yavru ceylan, avcılar tarafından koruma altına alınıp, kent merkezine getirildi.Yavru ceylan, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Kliniği veterinerlerine teslim edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen yavru ceylanı veterinerler, elleriyle besledi.
Yavru ceylanın gelişimini tamamlaması için barınakta korumaya aldıklarını ifade eden Veteriner Emine Eren Dalgal, "Avcılar tarafından getirilen yavru ceylanın annesinin olmadığı belirtildi. Biz de annelik yapmak ve onu yaşatmak için seferber olduk. Sütle besledik ve gelişimini tamamlamasının ardından Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki yetkililere teslim ettik. Artık kendisini koruyabilen ceylan, doğal ortamında yaşamını sürdürecek" dedi.

FOTOĞRAF