UŞAK’ta 2013 yılı içinde, 'Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi' çalışmaları kapsamında dokuz yatırımcı ve 449 çiftçiye 3 milyon 639 bin lira hibe desteği sağlandı.
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi çalışmalarında üç deri işleme tesisi, iki süt işleme tesisi, iki koyun besicilik tesisiyle bir meyve sebze işletmesi ve bir et işleme tesisinin mevcut inşaat ve makine alımları için 1 milyon 848 bin lira hibe desteği verildi. Desteklenen projeler kapsamında 86 kişiye istihdam sağlandı.
Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırılması, makine ve ekipman alıması için de 449 çiftçiye 1 milyon 791 bin liralık hibe desteği sağlandı.
Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, "Proje kapsamında, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerle üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri de desteklenmektedir. Bu yıl da projeler için son başvuru tarihi 27 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen yatırımcılarımın projelerini hazırlayarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir" denildi.