Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde, jandarmanın durdurduğu yolcu otobüsünde yapılan aramada biri sırt çantasına, diğeri yastığa gizlenmiş toplam 2 bin 850 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheliden biri çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 
Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Denizli- Aydın Karayolu üzerindeki karakollarının önünde dün sabah yaptıkları yol kontrolünde, Gaziantep'ten Sultanhisar'a ve Batman'dan Bodrum'a gitmekte olan iki ayrı yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüslerin bagajında ve içinde yapılan aramalarda, Sultanhisar'a gitmekte olan yolculardan 28 yaşındaki E.T.'ye ait yastığın içerisine gizlenmiş poşette 1870 gram esrar ele geçirildi. Diğer otobüsteki Bodrum'a giden yolculardan 27 yaşındaki S.Y.'ye ait sırt çantasında ise 980 gram esrar bulundu. E.T. ve S.Y. jandarma tarafından ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucuyu Bodrum ve Nazilli'deki eğlence mekanlarında satmayı planladıkları iddia edildi.
4 YIL HAPİS CEZASI İLE ARANIYORMUŞ
Gözaltına alınan şüphelilerden E.T. hakkında Adana Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'uyuşturucu madde satmak suçundan' verilen kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunduğu belirlendi. E.T., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Diğer şüpheli S.Y. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemede adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CU (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)